Menu

Dit ben ik

Mijn foto
Uden, Netherlands
Hoi, Ik ben Jacqueline Jans. Met deze blog wil ik jullie kennis laten maken met mijn creatieve kant, meer bepaald met mijn liefde voor het maken van kaarten en freubels. Geniet ervan!

donderdag 7 juni 2012

Muisjes......
Hier 2 babykaartjes gemaakt met een lege dubbelzijdige plakbandrol (action). Ik kwam dit idee laatst tegen op internet en vond het zo leuk dat ik het ook eens heb geprobeerd na te maken.
Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je snijd m.b.v.  je cuttelbug en ronde mallen 1 cirkel van design papier en een uit mika, daarna snij je een cirkel met schulpjes 1 maat groter dan de cirkel uit het design papier dat doe je zo dat je een ring krijgt. Nu beplak je de kaart met leuk desing papier wat bij elkaar past, ik heb met papier van Marianne gewerkt, hier heb ik wat stempels van Eline Pellinkhof op gestempeld zodat het een leuk geheel wordt, je kunt natuurlijk ook werken met ander designpapier, dit doe je naar eigen inzicht.
Je zet de lege plakbandrol vast met lijm meteen op de kaart of op een rond design papier en plakt hem daarna op de kaart. Plak of stempel iets in de rol en vul de rol met muisjes, plak het mika op de ring en daarover de ring met schulpjes. Maak de ring af met een mooi wat breeder lint en maak er een leuke strik in. Werk de kaart af naar eigen inzicht. Je kunt er in plaats van muisjes natuurlijk ook iets anders in doen, mocht je hier nog leuke ideetjes voor hebben laat het me even weten. Lege dubbelzijdige plakband rollen worden zo toch weer leuk gebruikt, ik gooi ze in ieder geval niet meer weg. Het enige nadeel van dit leuke kaartje is dat ik niet weet wat ermee gebeurt als je het met de post verzend. Zal het heel aankomen???
Ben benieuwd of jullie daar ervaring mee hebben!!!
Leuk dat jullie mijn blog weer eens komen bekijken.
Lieve groetjes,
Jacqueline

3 opmerkingen:

margret zei

It's so cute
Liebe Grüße
Margret

Marijke en Chantal zei

Lieve kaartjes en leuk het schudgedeelte met muisjes.

Groetjes, Marijke en Chantal

Aloesaloes zei

Prachtige kaarten! Ooooh wat een prachtig effect geven de plaakbandrollen. En zo leuk met de muisjes erin.
Ik vul de lager liggende gedeeltes van een kaart die opgestuurd wordt altijd op met bubbeltjesplastic. Daardoor zijn de hogerliggende delen beschermd!

Groetjes, Loes